Villkor och integritetspolicy

Bra att veta när du handlar från Brilliant DOG eller går kurs.              Produkter Utbildningstjänst | GDPR

När du beställer produkter

Leveranstid
Den normala leveranstiden på böcker är 1-3 dagar från att betalningen har kommit in.

Beställningskvittens
När du checkar ut från kassan får du en bekräftelse på skärmen på din beställning.

Du får också en e-postbekräftelse. I kvittensen finns ditt ordernummer och detta är ditt bevis för att beställningen är registrerad hos Brilliant DOG.På ”Mitt konto” hittar du också information om dina beställningar.

Betalningssätt för böcker och fysiska kurser
I kassan väljer du mellan:
• Swish, det smidigaste sättet att att betala.
Kortbetalning, knappa in dina kortuppgifter och genomför betalningen.
Betala till bankgiro, vid förskottsbetalning bekräftar du din beställningen genom att betala via bankgiro 5031-2495. Ange ditt ordernummer på betalningen. 

Företagsfaktura
Har du företag kan du också välja att betala mot faktura

Betalning för onlinekurser
När du har klickat dig vidare till onlineportalen så ansluts du till din onlinekurs i samband med att du betalar kursen. 

Moms och frakt
Momsen på böcker är 6 % och på övriga produkter och tjänster är momsen 25 %. Portot följer Postnords avgifter för brev. Paketförsändelser följer Schenkers prislista. I fraktpriset ingår också kostnaden för emballage. 

Beställning via e-post eller telefon 
Du kan ocskå beställa genom att skicka ett mail eller genom att ringa 070-630 99 05.

Reklamation

Om det är något fel på produkten får du pengarna tillbaka. Skicka produkten till Brilliant DOG tillsammans med ett brev där du beskriver felet. Reklamation gäller inte för normalt slitage. Returkostnaden betalas av kunden.

Om du som privatperson ångrar dig vid beställning av produkter
Distansavtalslagen (läs mer på www.konsumentverket.se) gäller bland annat när du handlar på Internet, och den ger dig möjligheter att ångra ditt köp. Ångerfristen börjar gälla den dag du tar emot en vara och den gäller sedan i 14 dagar.

Om du ångrar dig måste du via ett vanligt brev skicka ett meddelande till Brilliant DOG där du talar om att du har ångrat dig, men du behöver inte ange varför du ångrar dig. Du måste kunna bevisa att du har ångrat dig inom rätt tid. Det kan därför vara bra att skicka meddelandet som rekommenderat brev eller på annat sätt som visar att du meddelat Brilliant DOG inom de 14 dagarna.

Du är, enligt distansavtalslagen, skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten. Om du bestämmer dig för att skicka tillbaka varan måste du själv betala frakten.

Frågor
Om du har några frågor som rör din beställning e-posta gärna eller ring 070-630 99 05.

När du som privatperson köper en utbildningstjänst

Du bekräftar din bokning av en utbildningsplats genom att betala in kursavgiften. När din betalning har kommit in är du garanterad en plats på utbildningen/kursen. Du kan inte börja på en utbildning/kurs som inte är betald. Är utbildningen/kursen full kan du anmäla dig som reserv, antalet tillgängliga platser hittar du när du beställer kursen. Är du anmäld som reserv, avvakta med att betala kursavgiften tills du får besked om att du har kommit med på utbildningen.

Återbud och återbetalning av kursavgift
Brilliant DOG följer konsumentverkets riktlinjer och tillämpar villkoren som gäller i distans- och hemförsäljningslagen (DHL).

Bokad men inte betald utbildning
När du har bokat en utbildningen, men inte betalt den, har du 14 dagar på dig att avbeställa utbildningen. Du behöver inte ange någon orsak. Meddela via e-post att du har ångrat dig, du kan också ringa på 070-630 99 05.

Betald men ännu inte påbörjad utbildning
Fram till starten på utbildningen återbetalas beloppet mot veterinär- eller läkarintyg. En administrativ kostnad på 200 kr dras från kursavgiften.

Påbörjad utbildning
Vid sjukdom eller skada återbetalas max halva kursavgiften, vid en påbörjad kurs, mot veterinär- eller läkarintyg.
Är du inte nöjd med kursen och vill avbryta den kommer max halva kursavgiften att betalas tillbaka.

Om du som näringsidkare ångrar dig vid beställning av produkter

När du som näringsidkare ångrar dig vid beställning av produkter så tillämpar Brilliant DOG samma ångerfrist som vid distansavtalslagen som gäller vid köp för privatpersoner.

När du som näringsidkare köper en utbildningstjänst

När du som näringsidkare köper en utbildningstjänst eller kurs så gäller inte konsumentverkets riktlinjer och villkoren som gäller i distans- och hemförsäljningslagen (DHL), utan köpet regleras av köplagen.

Utbildning/kurs ska vara betald före kursstart. Fram till dess att du har betalt fakturan har du möjlighet att avboka utbildningen/kursen.

När fakturan är betald och utbildningen/kursen inte har startat har du rätt att få tillbaka kursavgiften mot veterinär- eller läkarintyg. En administrationsavgift på 200 kr kommer att dras från kursavgiften. Har du på påbörjat utbildningen/kursen kommer max halva kursavgiften att krediteras mot veterinär- eller läkarintyg.

Frågor
Om du har några frågor som rör en utbildningstjänst e-posta gärna eller ring 070-630 99 05.

GDPR – Ditt dataskydd hos oss

Brilliant DOG samlar in uppgifter om dig som vi behöver för att kunna ge dig som kund den bästa servicen hos oss. Det handlar främst om namn, adressuppgifter, uppgifter om din hund samt i vissa fall personnummer. Uppgifterna sparas på ett betryggande sätt. I vissa fall lämnas de vidare till olika samarbetspartners till exempel studieförbund. Vill du se vilka uppgifter som finns lagrade om dig, logga in på ”Mitt konto”. Där kan du också ändra dina uppgifter.

Brilliant DOG spar uppgifterna under den tid som det är motiverat, bland annat styr till exempel bokföringslagen hur länge en del uppgifter behöver sparas. Vi säljer aldrig dina uppgifter vidare till tredje part.

När du går kurs eller privattränar samtycker du till att: Bild på dig, din hund och/eller er som ekipage publiceras. Vill du inte att bilder publiceras meddela detta.

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr