Jag kommer till er
Vill ni att jag kommer till er och håller föredrag, kurs eller instruktörsutbildning. Maila så bokar vi in!
Föreläsningar | Kurser | Instruktörsutbildningar
Föreläsningar
Mest när det gäller! (Mental träning)
Under Mestföreläsningen delar jag med mig mina erfarenheter från över 30-års tävlande på hög nivå. Vad händer med oss i med- och motgång. Vad händer när vår bästa tävlingshund pensioneras och vi ska träna upp en ny hund.
Hur går vi från fjärrilar i magen till att hitta glädjen och säkerheten på tävlingsplanen. Hur värmer vi upp, varför behöver vi en startrutin. Hur gör vi för att hunden ska fungera lika bra på tävling som den för på tävling.
Till toppen!
Belöningar och belöningssignaler
Det som kanske gör den största skillnaden i träningen är när vi (och hunden) har koll på belöningar och belöningssignaler. Har vi belöningssignaler där både vi och hunden vet vad dom betyder, när vi ska använda dom och vad både vi och hunden ska göra, då undviker vi väldigt mycket stress och missförstånd i träningen.
Efter föredraget kommer åhörarna att ha fått massor av aha-upplevelser och konkreta tips både på signaler och hur vi kan använda dom. Vi pratar också om varför det är smart att träna belöningar på samma sätt som vi tränar moment och andra färdigheter. Och vad är egentligen skillnaden mellan beröm och belöning, fortsätt och nu kommer belöningen samt slutkommando och frisignal?
Till toppen!
Tricks och aktivering
Tricksträningen kan vara en del för sig, men den kan också ingå som en del i den andra träningen som du gör med hunden. Tricksträning är också en utmärkt form av aktiviering. De flesta hundar älskar att använda hjärnan och att lära sig saker.
Frågorna som besvaras under föredraget är: Varför älskar hundar att träna tricks. Varför gör tricksträningen annan träningen enklare och bättre. Varför hundens kroppskontroll, balans och självförtroende höjs av att träna tricks. Varför rehabträningen går enklare om hunden skulle bli skadad när den är van vid att träna tricks.
Till det så blir både du och hunden proffs på inlärning. En skön relation och kontakt får ni på köpet! Som bonus finns det ju också en tävlingsgren i tricks och den heter Freestyle.
Till toppen!
Kurser
Mest när det gäler! I praktiken
En praktisk kurs där vi varvar teori från föredraget ”Mest när det gäller!”, med praktiska och roliga övningar som vi gör med med hunden.
Vi pratar om hur vi värmer upp och laddar på ett smart sätt inför en tävling samt pratar om varför det är bra att ha en startritual samt över praktiskt på båda.
För som ett tävlingsprogram startar så brukar resten fortsätta, så det gäller att lista ut vad som funkar bäst. Vi pratar också om varför det är smart att ha en plan B och varför det är bra att det går åt skogen ibland.
Till toppen!
Belöningar och belöningssignaler
En praktiskt variant av föredraget ”Belöningar och belöningssignaler”. Här går vi på djupet och efter kursen har deltagarna valt och bestämt vilka belöningssignaler som dom vill använda och vad dom ska kallas.
Vi tränar också in dom olika belöningssignalerna tillsammans med hundarna. Efter kursen har varje ekipage sin egen egen ordlista.
Till toppen!
Freestyle och/eller Heelwork to Music (HtM)
Vi tränar tricks och postioner. Pratar om hur vi väljer musik som passar hunden. Vi jobbar med programplanering och tolkning till musik.
Och vi tränar till musik och tittar på varandra och kommer med tips och ideér. Freestyle är ju vår mest kreativa hundsport.
Till toppen!
Tricks som aktivering
Tricks som aktivering är en skön blandning av enklare tricks och mer avancerade tricks. Alla hundar kan vara med och det är väldigt lätt att anpassa tricken till vare hund och deltagare. Det är väldigt lätta att bygga på och bygga ut trick som hunden redan kan.
För dom som vill så jobbar vi också med kedjor och sätter ihop flera trick med varandra.
Till toppen!
Agility
Efter 22 års agilitytävlande på hög nivå, så ligger fortfarande agility mig väldigt varmt om hjärtat. Hänger med på nätet och tittar på lopp och konstaterar att utveckligen går framåt, men en del tokigheter är dom samma.
Den här kursen kansekr inte väder sig till den som vill vinna nästas LLU, utan snarare dom som vill ha träningsinspiration för att få till fler felfria lopp.
Till toppen!
Instruktörsutbildning
Freestyleinstruktörsutbildning
Freestyleinstruktörsutbildningen går över två helger. Mellan helgerna gör deltagarna olika uppgifter. Utbildningen körs efter Svenska freeestyleklubbens (SHFk) riktlinjer. Ur innehållet:
• Allmän träningsteknik och inlärning
• Tricksinlärning, enkla och mer avancerade trick
• HtM-positionerna, inlärning och utveckling
• Hur vi länkar och sätter ihop tricks och positioner
• Hur du som instruktör jobbar med pedagogik och coaching
• Få en översiktlig genomgång av reglerna
• Bedömningskategorier i teori och praktik (precision och samarbete, Innehåll och Tolkning av musik)
• Träning mot tävling
Till toppen!
Agilityinstruktörsutbildning, A1
Från och med 2024 är jag inte längre agilitylärare. Hänvisar till agilityklubbens hemsida för aktuella lärarare.
Agilityklubbens, A1-utbildning. Utbildningen går över två helger. Ur innehålet: Hemarbete mellan första och andra helgen, grupparbeten, individuella redovisningar och praktiskt, pedagogiskt arbete med nybörjarekipage i agility (helg 2) samt träning med egen hund (under helg 1).
Till toppen!
Kantarellsöksinstruktör
Kurser i kantarellsök är väldigt populära och sammanhållningen på en kantarellkurs brukar bli alldeles speciell eftersom gruppen och vi tillbringar mycket tid i skogen tillsammans. Ur innehållet: Inlärning av doften, markering av svamp, uthållighet och upplägg av en kantarellkurs.
Att kunna erbjuda kanarellsökskurser är ett fint komplement till den övriga kursverksamheten.
Till toppen!